19 d’octubre: Dia Mundial Contra el Càncer de Mama

Aquest proper divendres se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama. Com cada 19 d’octubre l’efemèride és una garantia per què es parli de la malaltia i se sensibilitzi la societat, especialment, la població femenina, i així centrar l’atenció en la detecció precoç d’aquesta patologia. Diversos estudis assenyalen que l’avenç dels tractaments de cura i un procés de sotmetre’s periòdicament a mamografies aconsegueixen que la pacient guanyi la batalla a la malaltia en un 90% dels casos. I d’aquí rau la vital importància de celebracions com aquesta, on una diagnosi precoç va gairebé sempre acompanyada d’una victòria al càncer. Per això és important fer-se analitzar a temps, especialment, en dones de més de 40 anys que tinguin els següents símptomes:   

    – Dolor als ossos
    – Molèstes a les mames
    – Úlceres cutànies
    – Braços inflats
    – Pèrdua de pes

Una major intensitat d’aquests símptomes equival a un major avançament de la malaltia, però sens dubte, el millor mètode de control és el que ja hem comentat: la mamografia periòdica, perquè especialment en aquest cas pot ser determinant per salvar la vida.

El càncer de mama afecta principalment les dones i és la primera causa de mort entre les occidentals, i un terç dels càncers que es diagnostiquen arreu del món a persones de sexe femení són de mama. El risc a patir-los augmenta amb l’edat i és molt recomanable passar revisions a partir dels 40 anys, ara bé, quan la pacient és una dona jove el càncer també es manifesta amb més agressivitat. Segons les estadístiques una de cada vuit dones pateix la malaltia en algun moment de la seva vida, per això, dates com el 19 d’octubre i tota la infinitat d’actes i campanyes que s’organitzen per sensibilitzar la població només són veritablement útils si la població de risc actua de manera responsable i es dirigeix als serveis mèdics perquè aquests s’encarreguin de la resta. Ja ho hem dit anteriorment però val la pena repetir-ho: la ciència ha avançat tant que avui ja és possible derrotar la malaltia en un 90% de casos!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s